Firma Uniray doo je osnovana 2002. godine i danas sa ponosom možemo da kažemo da smo najveći distributer industrijsih krpa na prostoru bivše Jugoslavije.
Prvobitna delatnost firme je bila reciklaža tekstila – prerada polovne pamučne garderobe, koja nije za dalju upotrebu, u industrijske krpe.

Procesom sortiranja, sečenja, odstranjivanja dugmadi, rajsfešlusa i tvrdih predmeta, presovanja i pakovanja kao krajnji proizvod dobijaju se INDUSTRIJSKE PAMUČNE KRPE.
Prolazeći kroz turbulentni period poslovanja, nakon 1 godine zastoja (u periodu od avgusta 2008 –septembra 2009 godine) usled ne dobijanja potrebne dozvole od strane Ministarstva Ekologije i prostornog planiranja, Uniray ipak nastavlja svoje poslovanje, ali više ne kao proizvodjač (zbog nerazvijenog sistema sakupljanaj tekstilnog otpada u našoj zemlji) već kao uvoznik i distributer industrijskih pamučnih krpa.

Danas osnovna delatnost firme je trgovina na veliko industrijskim pamučnim krpama, pucvolom i profesionalnim industrijskim papirima (ubrusima), krpama od netkanog tekstila kao i polovnom garderobom.

Sa ponosom možemo da kažemo da je dobar proizvod, usluga, količinski rabati i uslovi plaćanja koje pružamo našim cenjenim klijentima – krajnjim korisnicima i trgovcima, zaštitni znak naše firme.
Imamo dugoročnu saradnju sa velikim brojem zadovoljnih kupaca. Zbog toga, naše poslovanje se proširilo ne samo na teritoriji Srbije, već i na sve republike bivše Jugoslavije.

Moto naše firme je da je preporuka zadovoljnog klijenta najbolja reklama

Za krajnje korisnike vršimo dostavu naručene robe.
Isporuku na teritoriji Beograda za porudžbine preko 30kg vršimo u roku od 24h od potvrde porudžbine.
Za manje količine robe i porudžbine van teritorije Beograda, moguće su isporuke brzom poštom ili našim vozilima uz napred dogovorene termine dostave.